Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Σημαντικές οδηγίες για τη σωστή αγορά παπουτσιών

Πρέπει να προσέχουμε πολύ όταν αγοράζουμε παπούτσια, δεδομένου ότι η σωστή αγορά του παπουτσιού επηρεάζει την υγεία των ποδιών μας.
Η επιλογή των παπουτσιών θα πρέπει να γίνεται με επιλογή όχι μόνο με το τι προτάσσει η μόδα αλλά συνδυαστικά και με το καλούπι του ποδιού μας.
Τα ψηλά και στενά παπούτσια δεν θα πρέπει να....

επιλέγονται από γυναίκες που υποφέρουν από κάλλους ή το καλούπι του ποδιού τους είναι φαρδύ στα δάχτυλα. Ακόμη, όταν το νύχι μπαίνει στο μεγάλο δάχτυλο, οφείλεται στα στενά παπούτσια που τα παραμορφώνουν. Η επιλογή ενός στρογγυλού μπροστά και μαλακού παπουτσιού θα ήταν καλύτερη.
Τα ιδανικά τακούνια θα πρέπει να έχουν ύψος έως 2,5 εκατοστά και αυτό γιατί το πόδι για να βρίσκεται στη σωστή θέση πρέπει να έχει μια ελαφριά κάμψη, μια γωνία της τάξεως των 5 μοιρών περίπου.
Τι πρέπει να προσέχετε όταν θέλετε να αγοράσετε παπούτσια:
•Για ποιον ακριβώς λόγο τα θέλετε. Για το περπάτημα, για το γυμναστήριο, για βραδινή έξοδο;
•H καλύτερη ώρα είναι πάντα η απογευματινή γιατί τα πόδια είναι τότε πρησμένα.
•Τα τακούνια πρέπει να είναι σταθερά στο παπούτσι και να μην "φεύγουν".
•Να επιλέγετε παπούτσια που με την πρώτη φορά που τα δοκιμάσατε ήταν άνετα. Μην ξεγελαστείτε και αγοράσετε παπούτσια στενά, με την προοπτική ότι θα ανοίξουν.
•Μην επιλέγετε επίσης ούτε τα φαρδιά παπούτσια. Δεν κάνει καλό ούτε στο περπάτημα σας αλλά ούτε και στο πόδι σας να βρίσκει το πόδι σας κενό στο παπούτσι.
•Μία πολύ καλή επιλογή είναι τα μαλακά δερμάτινα παπούτσια. Επιτρέπει στο πόδι σας να αναπνέει ενώ συγχρόνως περιορίζει και το ενδεχόμενο ερεθισμών.
Μάθετε ότι...
- Σε κάθε μας βήμα δεχόμαστε πίεση τριπλάσια του βάρους μας, η οποία σχεδόν διπλασιάζεται όταν τρέχουμε.
- Με τα χρόνια, τα πόδια φαρδαίνουν και μακραίνουν.
- Την πλατυποδία πρέπει πάντα να την παρακολουθεί ο γιατρός.
- Στο πόδι υπάρχουν 250 χιλιάδες ιδρωτοποιοί αδένες, που παράγουν περίπου 20-40 γραμ. ιδρώτα.
filenades