Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Αρχαιοελληνικό σανδάλι

Το καλοκαίρι δεν είναι εποχή για ψηλοτάκουνα (εκτός κι αν βραβεύεσαι στην Κρουαζέτ η στα καλλιστεία Μις Πελοπόννησος).
Μην πέσεις σε τραγικό faux pas λοιπόν και ψάξε το «χρυσό δισκοπότηρο» της σαιζόν, το ιδανικό αρχαιοελληνικό σανδάλι.
 Αν δούλευα σε γυναικείο περιοδικό θα μπορούσα να γράψω διδακτορική διατριβή για τα τέλεια....

σανδάλια. Θα έκλεινα όμως το κείμενο προτείνοντας τα εξής δυο: Μελισσινός και Ancient Greek Sandals.
Τα σανδάλια του Μελισσινού είναι μυθικά και τα φορούσε η Τζάκι Ο. (κι εδώ τελειώνει η επιχειρηματολογία μου). Αν διαβάζεις ξένο τύπο δεν υπάρχει περίπτωση να μην έπεσες πάνω στην φίρμα της κερκυραίας Χριστίνας Μαρτίνη. Που τα είδα εγώ τα Ancient Greek Sandals; Στο Condè Nast Traveller του Απριλίου, στην αγγλική Vogue του Μάιου, στο βρετανικό Elle του Ιουνίου, στην αμερικάνικη Vogue του Ιουνίου, στο αγγλικό Harper’s Bazaar και Marie Claire του Ιουλίου, και για να μην με περάσεις για ελαφρόμυαλη, σου λέω ότι τα είδα και στους New York Times (αμέ, τι νόμιζες).

Γιατί να τα αγοράσεις; 
Όχι λόγω τιμής (αν και είναι από οικολογικό δέρμα και χειροποίητα, αλλά λόγω κρίσης δεν θα έπαιρνες δυο ζευγάρια για να έχεις να αλλάζεις). Θα τα πάρεις γιατί η σχεδιάστρια τους έχει περάσει από τα «μαγαζάκια» των καλύτερων shoe makers στον κόσμο, πήρε μαθήματα από τους καλύτερους τεχνίτες λέμε (δες λήμμα: Balenciaga, Louis Vuitton και Hermes), θα κάνεις μια μικρή επένδυση γιατί τι παραπάνω ξέρουν οι Γαλλίδες που δεν τα άφησαν στα ράφια στην colette και οι Αμερικάνες που τα πήραν με το κιλό από το Barney’s. Επιχείρημα τρίτο και καλύτερο: τα φοράει η Ελ-το σώμα- Μακ Φέρσον, η Γκουίνεθ τα κυκλοφορεί στο Βόρειο Λονδίνο και το Μαντονάκι δεν τα αποχωρίζεται (τα παράγγειλε τα τρία ζευγάρια).
Τα σανδάλια θα τα βρεις σε περισσότερα από 130 καταστήματα σε 7 χώρες (έτσι πληροφοριακά) κι αν είσαι Αθηναία να περάσεις από το Free Shop ή να κάνεις μια διαδικτυακή βόλτα στο http://www.ancient-greek-sandals.com/
ΠΡΏΤΟ ΘΈΜΑ